Bezoek van de politie

By 15 juli 2016 nieuws

Blauwe zwaailichten, handboeien en een goed gesprek. Op vrijdag 15 juli 2016 kwam de politie op bezoek bij Sterre, Anemoon, Rebecca en Mees. Met de brief aan de burgemeester in de hand. Dat zie je op de foto.

Burgemeester Pieter Broertjes stuurde een politieagent en een ambtenaar van de rijdende brigade naar Sterre, Anemoon, Rebecca en Mees. De ambtenaar had de brief van de kinderen gelezen. Hij wilde van de briefschrijvers horen wat ze van het zebrapad vinden. Een gesprek.

“We wilden graag nu al even langskomen. Voor jullie op vakantie gaan”, lichtte hij toe.

Hebben de kinderen slechte ideeën?

De agenten wisten van sommige ideeën te vertellen waarom ze niet zo slim zijn. De kinderen schreven in de brief bijvoorbeeld dat het misschien een idee was om het zebrapad in allemaal kleuren te schilderen. “Een zebrapad is alleen een zebrapad als het zwart met witte strepen is en als het een minimale breedte heeft. Mocht er een keer iets gebeuren dan wil je niet dat je bij de rechter te horen krijgt dat je geen voorrang had omdat het officieel geen zebrapad was waarover je liep.”

Hebben de kinderen goede ideeën

De agent “Je ziet er ’s ochtends wel eens jonge kinderen staan. Dan weet je niet of ze willen oversteken of wachten op hun ouders.”

Daar had Anemoon een oplossing voor. “Je kunt een bankje bij het zebrapad neerzetten met een bordje erbij. Daarop staat dan dat ouders hun kinderen bij het bankje moeten laten wachten. Dan staan ze verder van het zebrapad af.”

Met een paar ideeën wilden de agenten direct aan de slag gaan. Dit zijn ze:

  • Buurtbewoners in een artikel in een wijkkrant vertellen welke regels er bij een zebrapad gelden
  • Zigzagstrepen voor het zebrapad voor automobilisten
  • De strepen opnieuw wit verven

“Maar toezeggingen kunnen we nog niet doen, we moeten het wel eerst goed uitzoeken.”

En na afloop van het gesprek mochten de kinderen de politieauto zien.

Leave a Reply